5 ПРИНЦИПА, КОИТО СПАЗВА ВСЯКА ЕЛЕГАНТНА ДАМА

5 ПРИНЦИПА, КОИТО СПАЗВА ВСЯКА ЕЛЕГАНТНА ДАМА

Лесно е да бъдем елегантни с външия си вид, но за да бъдем истински дами, често това не е достатъчно. Автентичната елегантност включва етикет, маниери и начин на общуване. Ако искаме да бъдем изискани, трябва да се научим да демонстрираме своята класа – с начина, по който говорим, с начина, по който ходим и с начина, по който се отнасяме към другите.

Ето и кои са 5-те неща, които трябва да спазваме, ако искаме да получим приз за елегантност:

 

1. Винаги казвайте „моля“ и „благодаря“

Никога не трябва да забравяме колко е важно да проявяваме добри обноски и да бъдем учтиви. Когато поискаме нещо, не бива да пропускаме думата „моля“. Ако пък някой е направил нещо хубаво или просто изпълнил поставена му задача, задължително трябва да благодарим. Да бъдем елегантни означава да показваме своята признателност и благодарност дори и към най-малките дела.

 

2. Бъдете активен слушател

За да общува човек добре, трябва и да слуша добре. Способностите ни за разговор се измерват не само с красноречието ни, но и с вниманието ни. Създайте си навик да слушате и да отговаряте по темата, когато трябва, а не винаги когато имате какво да кажете. Това ще направи комуникацията много по-стойностна и е възможно дори да подобри взаимоотношенията ви с човека отсреща.

 

3. Обърнете внивание на тона на гласа си

Докато растем, всички ние развиваме свой собствен естествен тон на гласа, който е уникален като нашите пръстови отпечатъци. Обърнете внимание на тона, с който говорите – ако откриете, че често използвате песимистичен или обвинителен тон, тогава е редно да положите усилия да промените това. Всяка елегантна дама знае как да контролира тона си.Дори когато ситуацията не е благоприятна за вас, не забравяйте, че поддържането на позитивен и спокоен тон създава правилната среда, в която можете да предадете най-добре посланията си.

 

4. Не участвайте в злонамерени разговори с клюки

Изисканите дами  не обсъждат другите.   Бъдете искрени, говорете позитивно и добронамерено.

 

5. Оставете телефона си настрани

Когато говорите с някого е хубаво да внимавате в разговора и да не проверявате известията на телефона си. Да бъдем възпитани изисква ако някой реши да инвестира време и усилия да говори с нас, ние да уважим това и да не губим неговото време.

Разбира се, има случаи, в които очакваме важно обаждане или съобщение. В тези моменти не бива да забравяме да информираме нашия събеседник, за да не го обидим.

Обучения

Обучения по бизнес протокол, етикет за маса и живот със стил - Академия "Живей елегантно" предлага богато разнообразие от отворени обучения, както и специални корпоративни и индивидуални обучения.