БЪЛГАРКАТА, ПОКОРИЛА МУЗИКАЛНИЯ БИЗНЕС В ИТАЛИЯ

БЪЛГАРКАТА, ПОКОРИЛА МУЗИКАЛНИЯ БИЗНЕС В ИТАЛИЯ

Маестра Куманова помага на млади артисти да се изкачат успешно на международната сцена

Късмет, талант и много труд… Това е тайната на успеха за знаменитата Дарияна Куманова. Тя заминава за Италия през 90-те. Признава, че когато порастваш – помъдряваш и искаш да предадеш опита си на други по-млади артисти, да направиш така, че те да не допускат твоите грешки. Когато отива в Италия, Дарияна споделя, че не е знаела какво означават всички онези неща, които за музикантите са от първостепенно значение като авторски права, издателски права и разпространение на музика, но благодарение на силния си хъс и мотивация за успех, тя бързо влиза в дебрите на музикалния бизнес и дори се изкачва до челните места, като грабва приза „Жена на годината“ в категория Изкуство.

Освен изграждането на сценичния образ на артистите и продуцирането им, Дарияна създава и свой мастър клас на тема „Как да се изкачим успешно на международната сцена“. За него тя споделя, че е вдъхновен от всички таланти, които търсят своето видимо място на големите музикални подиуми и искат да го бранят с талант и вдъхновение.

По време на последното издание на обучението в Академия „Живей елегантно“, в което участваха вече, едни от най-известните артисти, на фокус бе темата за авторските права, на които Дарияна държи изключително много в обучението на талантите. Бъдещите творци научиха и какво е ISRC код и какво е значението му за музикалните проекти на звездите. Това, което най-силно пали искрата в душите на участниците обаче, е прослушването, което дамата с висок музикален стандарт организира всеки път по време на мастър класа си. Често то се оказва и старт на музикалната кариера на участниците.

Три награди бяха връчени в  изданието на мастър класа, проведено в средата на май. Леон Даниел получи награда от Международната федерация по сценични изкуства. А знаменитият певец с феноменален глас Стефан Илчев даде лична награда на Теодора Велева. Дарияна Куманова, заедно с Академия „Живей елегантно“, удостоиха с отличие и дуета Росица Симеонова и Валерия Войкова.

Точно в стила на маестра Куманова, наградите бяха впечатляващи -  безплатно участие в кастинга на отбора за сценично изкуство на България - на 3-ти юни в гр. София. От отбора в София ще се изберат участниците за Балканиадата по сценично изкуство, а записванията за кастинга са до 1-ви юни.  В журито в България ще бъде Гарисън Рошел - продуцент от Бродуей и една от най-известните арт личности в италианската телевизия.

„Пътят е труден и пълен с препятствия“, споделя Дарияна, но вярва, че ако артистите са с високо вдигната глава, борят се и рискуват в името на успеха – международната сцена ги очаква с още по-ярко осветление специално за тях.

 

 

Обучения

Обучения по бизнес протокол, етикет за маса и живот със стил - Академия "Живей елегантно" предлага богато разнообразие от отворени обучения, както и специални корпоративни и индивидуални обучения.