ДОЦ. ДАРИЯНА КУМАНОВА СЕ ЗАВРЪЩА С НОВ, ЕКСКЛУЗИВЕН МАСТЪР КЛАС

ДОЦ. ДАРИЯНА КУМАНОВА СЕ ЗАВРЪЩА С НОВ, ЕКСКЛУЗИВЕН МАСТЪР КЛАС

В него гранд дамата на артистичния живот в Италия ще прослуша млади таланти и ще разкрие основните и актуални стъпки в създаването и продуцирането на музика
В него гранд дамата на артистичния живот в Италия ще прослуша млади таланти и ще разкрие основните и актуални стъпки в създаването и продуцирането на музика

След огромния успех на нейния първи мастър клас, гранд дамата на модерната музика и една от най-влиятелните жени в музикалната индустрия в Италия – доц. Дарияна Куманова, се завръща с нов и още по-специален курс. На 5 ноември тя ще разкрие тайните и основите стъпки в създаването и продуцирането на музика, като актуален акцент ще бъдат създаването на композиция, музикалната продукция и аранжирането на музика.

Мастър класът „АБВ на артиста“ ще се фокусира и върху правилата за дистрибуция на песни, мелодии и аранжименти, които са неразделна част от популяризирането на музика и достигането ѝ до по-голям кръг хора на международно ниво. Акцент в курса също така ще бъдат и ролите на музикалния продуцент и мениджър, като ще се наблегне на разликите между тях и дейността им за артиста изпълнител.

По време на специализираното обучение, доц. Дарияна Куманова ще прослуша и оцени таланти, изкушени от създаването на своя авторска музика и желанието за световна сцена. Тя ще даде професионални насоки на всеки един от тях, като стимулира индивидуалността им и даде ценни съвети за кариерното им развитие. До нея ще е и композиторът от звукозаписното студио на маестра Куманова в Италия, Джовани Латерца, който също ще даде практични указания за структурирането на музикалното произведение, съобразени с модерните тенденции за писане на музика.

Като специален комплимент към творческите личности в мастър класа доц. Дарияна Куманова и Джовани Латерца ще покажат как се създава музикалният аранжимент на песен и ще направят анализ на такъв от авторски композиции на участници в обучението.

Доц. Дарияна Куманова, под чието ръководство младата българка Ника Парис изгря на европейската сцена, е готова отново за намери своята бъдеща голяма звезда. Маестра Куманова е една от най-влиятелните жени в артистичния живот на Италия с над 20-годишен опит на международната музикална сцена. Академичната си длъжност придобива в Академията на Санремо. 7 години по-късно дирижира оркестъра на Санремо като единствената жена диригент тогава и четвъртата жена диригент в 70-годишната история на фестивала. Към момента доц. Дарияна Куманова управлява собствено музикално училище в Милано, където се обучават част от бъдещите звезди на фестивала.
Тя е носител и на редица отличия в сферата на изкуството като т.нар. музикален Оскар – наградата „Давид на Донатело“, връчен ѝ за оригиналната песен във филма „Сибирско възпитание“ на Габриеле Салваторе (в главната роля Джон Малкович). На церемонията, името й обявява бившият президент на Италия Джорджо Наполитано, а на сцената до българката застават големите Бернардо Бертолучи и Енио Мориконе. Носител е на „Златен лъв“ от фестивала във Венеция за професионални успехи в областта на музиката и културата. Удостоена е най-голямото лично и професионално отличие за една дама „Жена на годината“ в Италия, в категория „Изкуство“.

Обучения

Обучения по бизнес протокол, етикет за маса и живот със стил - Академия "Живей елегантно" предлага богато разнообразие от отворени обучения, както и специални корпоративни и индивидуални обучения.