ЕТО КОИ СА ОСНОВНИТЕ СТЪПКИ ЗА УСПЕШЕН ОБРАЗ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

ЕТО КОИ СА ОСНОВНИТЕ СТЪПКИ ЗА УСПЕШЕН ОБРАЗ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Споделянето на съдържание онлайн ни позволява да създадем свой интернет образ, който отразява нашите професионални умения и лични ценности. В днешно време, когато социалните мрежи са на върха, образът ни там често е фактор за кариерното ни развитие. Начинът, по който се държим онлайн, е също толкова важен, колкото поведението ни офлайн, особено що се отнася до професионалното ни израстване. Профилите ни в социалните мрежи трябва да работят ЗА нас, а не против нас.

В своя мастър клас „Как да изградим успешен публичен образ“ доц. Георги Лозанов ще наблегне на правилното формулиране на комуникативните цели и поведение за перфектен публичен имидж. Но преди това е редно да знаем няколко основни стъпки, които трябва за следваме в социалните си мрежи.

Време е за актуализация. Решете кой акаунт е най-важен за вас в интернет и се съсредоточете в него. Може да е повече от един, но имайте предвид, че задължително трябва да намирате време за всеки от тях. Уверете се, че информацията, която сте споделили за себе си в профилите си е актуална и точна – това ще ви помогне да насочите и увеличите ангажираността към Вас и Вашата работа. Добре е да премахнете всяко „съмнително“ съдържание от профила си.

Определете Вашата силна област. Всеки е добър в нещо. Именно то трябва да е на фокус в каналите Ви в социалните мрежи. Ако има нещо, което сте правили до този момент и наистина е ангажирало Вашите последователи, то несъмнено трябва да продължите същата линия. Колкото по-различно и уникално съдържание създавате в своята област, толкова повече потребителите ще Ви издигат на пиедестал в избраната от Вас ниша.

Споделяйте съдържание редовно. Не, не трябва да споделяте съдържание всеки ден. Достатъчно е да го правите 3-4 пъти седмично. Има дни, в които не е нужно да споделяте нищо. Това е напълно нормално и няма да изгубите последователи. Направете си план за споделяне, като предвидите свои проекти и събития така, че да имате интересен материал, който да покажете на последователите си впоследствие.

Поддържайте еднакъв тон в публикациите си. Трябва да бъдете последователни във вашата идея. Резките промени в социалните мрежи не се харесват на никого и по този начин е много вероятно да загубите част от поддръжниците си. Начинът,  по който представяте идеите си, трябва винаги да е във Ваш стил, за да бъдете запомнящи се.

Как се  изгражда успешен  публичен образ? Най-добрият начин да изградите свой образ е първо да научите основите на това начинание. Тънкостите в занаята може да Ви сподели опитен професионалист в сферата, който да Ви покаже как точно да оформите своето уникално послание така, че да изградите перфектен публичен образ. Ние от Академия „Живей елегантно“ знаем, че за да играем убедително своята публична роля, трябва да имаме определени знания и умения и да станем автори на себе си. На 6 юни доц. Георги Лозанов ще ни разкрие тайните на това приключение в своя мастър клас на тема: „Как да изградим успешен публичен образ“. Очакваме Ви!

 

 

Обучения

Обучения по бизнес протокол, етикет за маса и живот със стил - Академия "Живей елегантно" предлага богато разнообразие от отворени обучения, както и специални корпоративни и индивидуални обучения.