МАРГАРИТА ПЕТКОВА: САМО БОГДАНА МОЖЕ ДА МЕ ПЕЕ!

МАРГАРИТА ПЕТКОВА: САМО БОГДАНА МОЖЕ ДА МЕ ПЕЕ!

„Елегантният четвъртък“ с поетесата Маргарита Петкова се превърна в своеобразен джем сейшън

Най-чаканото културно събитие в столицата - „Елегантният четвъртък“, организиран от Академия „Живей елегантно“ се превърна в своеобразен джем сейшън. Във вечерта със специален гост Маргарита Петкова, освен стихове от последната й книга „Белите ми нощи“, прозвучаха и вечни песни на Богдана Карадочева и Стефан Димитров - изпълнени от самите тях- импровизирано, без предварителна нагласа и подготовка. Творческото трио демонстрира на живо, пред препълнения клуб Black&White, как се прави спектакъл от висока класа само с музика, поезия и вдъхновение.

Академията, създадена от от Антонина Стоянова, Богдана Карадочева и Нели Беширова, има за цел всеки път да изненадва своите последователи с атрактивни лекториии и мастър класове по етикет и протокол, проведени от най-емблематичните личности и лектори  у нас като Мариaна Векилска, доц. Георги Лозанов, Мадлен Алгафари, проф. Даниела Илиева и много други. 

От сцената Маргарита Петкова разказа съкровени свои истории, събрани в стихове „защото аз пиша това, което съм преживяла“; сподели малките тайни зад създаването на големи хитове като „Само за жени“, „защото Богдана ми се обади и каза: пее ми се нещо за силни момичета“ или „Болката отляво“, създадена за часове в телефонен разговор със Стефан Димитров.

Пред публиката,  кралицата на думите разкри и голяма тайна, която от дълги години мъчи почитатели и журналисти: кой е Иван от емблематичната песен на Богдана Карадочева.  „Всъщност това е измислен герой, който Стефан Димитров, Богдана и аз създадохме по време на наше пътуване! Така се роди идеята за песента.“- сподели Маргарита Петкова и отсече - „Стефан усеща моите паузи в стиховете и ги пълни с музика, а само Богдана може да ме пее! Няма друга като нея!“

За разлика от категорично силния финал във всеки стих на Маргарита Петкова, завършекът на елегантната вечер остана отворен, с обещание към всички почитатели за нова среща. Много млади таланти подадоха творбите си за оценка от поетесата, а тя отдели време за разговор за всеки изкушен от магията на думите. Уникалният й стил още веднъж грабна сърцата и по начина, по който раздаде автографи: Маргарита Петкова предизвика всеки желаещ да отвори книгата ѝ „Белите ми нощи“ на (не)случайна страница. Така според късмета и стиха, който се е паднал, поетесата даде персонален автограф – различен и личен за всеки почитател, според съдържанието на отворената страницата.

„Елегантният четвъртък“ е  събитие организирано от Академия „Живей елегантно“, което среща жителите на София с популярни личности от културния, музикален и артистичен елит. Всеки гост на събитията може да получи отстъпка от курсовете и обученията организирани от Академия „Живей елегантно“. Училището за стил, протокол и етикет е  създадено от Антонина Стоянова, Богдана Карадочева и Нели Беширова, с мисията да предизвика нови високи професионални и личностни стандартни. Повече за предстоящите обучения, организирани от Академия "Живей елегантно", както и анонс за това кои ще са новите звездни гости в „Елегантният четвъртък“, може да намерите на сайта на академията www.lea-academy.eu.


 

Обучения

Обучения по бизнес протокол, етикет за маса и живот със стил - Академия "Живей елегантно" предлага богато разнообразие от отворени обучения, както и специални корпоративни и индивидуални обучения.